Προπαγάνδα του ΚΚΕ Χίου σε σχολεία του νησιού

Posted on
  • Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012
  • by
  • Chios Patriots
  • in
  • Ετικέτες
  • Προπαγανδιστικό αγώνα έχει ξεκινήσει το ΚΚΕ στην Χίο,στα σχολεία!

    Μετά το απαράδεκτο όπου καθηγητής γράφει ιδεολογικό μανιφέστο βάζοντας τους μαθητές του να υπογράφουν και τι μαθητές,παιδάκια συγκεκριμένων τάξεων συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου,χωρίς την έγκριση των γονέων τους,δηλαδή χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική του ιδιότητα και προπαγανδίζει στα παιδάκια.



    Η Ανακοίνωση των παιδακιών(..????...)



    Τα τμήματα Β, Δ1, Δ2 και Ε του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βαρβασίου Χίου, συζήτησαν για τον ηρωϊκό σας αγώνα που είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης τις ώρες του μαθήματος της πληροφορικής. Ακολούθησαν τα βήματά σας με αγωνία μέσα από ανταποκρίσεις, πλάνα και εικόνες από τη ζωή σας στη δουλειά, που είδαμε στο διαδίκτυο, αλλά και την μέχρι τώρα πορεία του σκληρού αγώνα σας. Η αντοχή, η περηφάνια μα πιο πολύ η ανταπόκριση των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα πυροδότησε τη δημιουργική σκέψη όλων μας, για το πως κι εμείς μπορούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης.
    Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα παιδιά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου Χίου, παιδιά φτωχών εργατικών οικογενειών, με συγκίνηση συζήτησαν τις συνθήκες στις οποίες η εργατική τάξη στη βιομηχανία ζει και εργάζεται, με οργή αντιμετώπισαν τη σκληρή εκμετάλλευση που υφίσταται, από την μια τον τεράστιο πλούτο που παράγετε κι από την άλλη τις απολύσεις την εξαθλίωση που σας οδηγούν, αλλά και με ευαισθησία δημιούργησαν ζωγραφιές, κατασκευές σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Ταίριαξαν τη δική τους εμπειρία, την εμπειρία των οικογενειών τους με τον αγώνα σας. Οι κουβέντες όπως “μειωμένο χαρτζιλίκι”, “ο μπαμπάς λέει ξεχάστε αυτά που ξέρατε”, “πως γίνεται να ζουν λίγοι τόσο πλούσιοι και 35 οικογένειες να είναι στο δρόμο”, “πως γίνεται να πεθαίνεις στη δουλειά” και πολλά άλλα παρόμοια ακούστηκαν στην κουβέντα. Όταν ακούς από παιδιά που δύσκολα αγοράζουν τη γόμα και το τετράδιο ή το κολατσό, προτάσεις όπως “να στείλουμε χρήματα και ρούχα προς τον απεργούς”, τότε ξέρεις πως δεν υπάρχει πιο γνήσια, πιο αληθινή και ακαταμάχητη δύναμη από αυτή που μόνο οι εργάτες και τα παιδιά τους μπορούν να έχουν.
    Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως η προσπάθειά τους αυτή εκφράστηκε ακόμα και στα διαλείμματα, στο σπίτι, και με πλούσιο τρόπο μέσα στην τάξη. Σας αποστέλλουμε ένα δείγμα από ζωγραφιές και κατασκευές σε φωτογραφίες ενώ τις υπόλοιπες θα σας τις αποστείλουμε ταχυδρομικά.
    Το πιο καλό μάθημα μας το δίνει η πάλη σας, που ταυτόχρονα είναι και δρόμος των εργαζομένων που δεν έχουν άλλη επιλογή από τη σύγκρουση με αυτή την απάνθρωπη πολιτική για ένα κόσμο που ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν. Είστε πράγματι ήδη νικητές, έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα για όλους μας κρατώντας γερά το τιμόνι εκεί που δένεται το ατσάλι.


    Νέστορας Ξυλάς.
    Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 5ο Δημοτικό Σχολείου Βαρβασίου Χίου. 





    ..........και μέλος του ΠΑΜΕ.





    Όταν μία ιστοσελίδα ( http://www.chiospress.gr/)τόλμησε να κρίνει την ενέργεια,την σκυτάλη πήρε το κόμμα,δείτε παρακάτω http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6594765&publDate=14/12/2011










    Εκτός από αυτό στελέχη του ΚΚΕ μοιράζουν φυλλάδια έξω από Λύκεια με ιδιαίτερη προτίμηση στο 2ο Ενιαίο!



    Η προσπάθεια να κομματοποιήσουν ανήλικα είναι απαράδεκτη και θα λέγαμε το ίδιο για οποιοδήποτε κόμμα αν το έκανε.



    Τα σχολεία δεν είναι για να προπαγανδίζουν τα κόμματα,είναι για την μόρφωση και την εκπαίδευση των παιδιών μας.

    Τις πρακτικές αυτές τις είδαμε στα πανεπιστήμια,που τραβολογούν τους νέους φοιτητές με διάφορα κίνητρα προκειμένου να τους κάνουν "δικούς" τους και τα αποτελέσματα του κομματικού κράτους τα βλέπουμε.



    Ας αφήσουν τα παιδιά να χαρούν τα λίγα ξένοιαστα χρόνια τους ,η προπαγάνδα σε παιδάκια 9χρονα ή 15χρονα μπορεί να χαρακτηριστεί κι αλλιώς!

    Αν το ΚΚΕ Χίου επιθυμεί να μας διαψεύσει,μπορεί να το κάνει και να μας πει ότι τα φυλλάδια που έχουμε είναι προιόν προβοκάτσιας κατά του ΚΚΕ.



    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου