ΝΑΙ στην παρέλαση,ΜΗΝ τσιμπάτε στην εκ του πονειρού μπαχαλοποίηση των παρελάσεων άλλο η παρέλαση κι άλλο η διαμαρτυρία.

Posted on
  • Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012
  • by
  • Chios Patriots
  • in
  • Ετικέτες
  • Έρχεται άλλη μια Εθνική επέτειος,η επέτειος της έναρξης της επανάστασης,της έναρξης του αγώνα που έβγαλε πάνω απ την Χώρα μας τον επί πάνω από 400 χρόνια Τούρκο αιμοσταγή κατακτητή και δυνάστη.

    Ένας από τους τρόπους  εορτής σήμερα των Εθνικών επαιτείων είναι οι παρελάσεις.
    Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε την χρησιμότητα των παρελάσεων και αν έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία διότι η κοινωνία το δείχνει με την μαζική της παρουσία όπου κι αν γίνετε παρέλαση.

    Αυτό από μόνο του σε μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει να είναι σεβαστό.

    Ερχόμαστε τώρα στην 25η Μαρτίου που έρχεται,έρχεται σε μια χρονιά σημαντική για το νησί μας,φέτος κλείνουμε 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου κι όμως αυτή  η γιορτή κινδυνεύει να μην γίνει.

    Ο λόγος είναι τα εκκολαπτόμενα επεισόδια και οι μαζικές φωνές σε κάλεσμα ακόμα και στους μαθητές να μην παρελάσουν που θα μετατρέψουν την παρέλαση από ημέρα μνήμης και τιμής στους προγόνους μας σε μπάχαλο της πλατείας Συντάγματος και σκηνικό αναρχίας.

    Δεν λέμε ο κόσμος να μην διαμαρτυρηθεί,ο Χιώτης έδειξε ότι ξέρει να το κάνει όπως έδειξαν και οι ένδοξοι ναυτικοί μας με την μεγαλειώδη πορεία τους,δεν λέμε να προστατεύσουμε τους πολιτικούς του τόπου μας που μας έχουν ντροπιάσει  με την εγκληματική τους ανέχεια στις κυβερνήσεις τους και την μηδενική τους προσφορά στον τόπο μας ΑΛΛΑ άλλο η παρέλαση κι άλλο η διαμαρτυρία!

    Η παρέλαση είναι θεσμός,είναι τιμή,είναι μνήμη και πρέπει οπωσδήποτε να γίνει.

    Είναι έγκλημα κατά της ελευθερίας μας,της Δημοκρατίας μας να μην γίνουν.
    Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε,θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολή μπορούμε με 1002 τρόπους αλλά χωρίς να αμαυρώσουμε την παρέλαση.
    Ξέρουμε καλά τους δρόμους που θα έρθουν,τα οχήματά τους,τα γραφεία τους,τα σπίτια τους και για τους τοπικούς τις έδρες τους,δεν είναι ανάγκη η παρέλαση.

    Γιατί όμως όλοι κάθονται και δεν κάνουν τίποτα απ τα παραπάνω και βγάζουν όλη τους την αγριάδα στην παρέλαση?
    Η απαντήσεις  είναι πολύ απλές,πολύ προβολή και κυρίως ότι με αυτόν τον τρόπο ορισμένοι πολιτικοί χώροι παλεύουν να επιτύχουν μια πάγια θέση τους η οποία είναι εδώ και χρόνια Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ.

     Σύσσωμη η αριστερά εδώ και χρόνια επιθυμεί την κατάργηση των παρελάσεων ως δήθεν στρατιωτικοποίηση των μαθητών και κατάλυπο δικτατορίας (του Μεταξά) κάτι το οποίο εκτός από ανιστόρητο (μιας και οι παρελάσεις προϋπήρχαν του καθεστώτος)ας καταργήσουμε τότε ότι έκανε το καθεστώς(το ΙΚΑ,το ωράριο,τις Αργίες,τα έργα ίσως και το ΌΧΙ).

    Δεν μας πιστεύετε ότι αυτό θέλουν?
    δείτε ένα μικρό δείγμα(υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα) εν έτη 2009(προ μνημονίου) http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=96300.

    Στην Χίο ξέρουμε καλά πίσω από κάθε σωματείο εργαζομένων ποια κόμματα βρίσκονται,βλέπουμε τις ντουντούκες ποιοι τις κρατάνε και ξέρουμε από τι κόμματα πέρνουν οδηγίες και κατευθύνσεις οπότε ξέρετε τι συμφέροντα εκπροσωπούν στο θέμα των παρελάσεων.

    Ακόμα και σήμερα  εκπρόσωπος των αναπήρων(μια συμπαθέστατη  κυρία) καλούσε τους μαθητές να μην παρελάσουν και έκανε επίθεση  στον θεσμό διότι ντρόπιασαν τους ανάπηρους με τα δημοσιεύματα περί μαϊμού αναπήρων.
    Ρωτούμε λοιπόν,το σωματείο,γιατί συνεχίζει να καλύπτει τους μαϊμού αναπήρους?Δεν υπάρχουν?Ο κόσμος το έχει τούμπανο στην Χίο και τώρα μας πήραν χαμπάρι και παραέξω μιας και είμαστε δεύτεροι στην Ελλάδα σε τυφλούς και αν πιάσουμε ανά χωριό στα Νότια μπορεί να βρούμε στατιστικό θαύμα.

    Καλούμε στους απλούς αθώους Έλληνες,τους αγνούς Χιώτες να μην τσιμπήσουν στην σκόπιμη μετατροπή των παρελάσεων σε διαμαρτυρία-μπάχαλο διότι σκοπό έχουν την υλοποίηση του χρόνιου αιτήματος της αριστεράς για κατάργηση των παρελάσεων ΝΑΙ στην διαμαρτυρία,την έντονη,την δυνατή αλλά ΟΧΙ στην κατάργηση των παρελάσεων,η παρέλαση πρέπει πάση θυσία να γίνει.


    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ,ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ,ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ,ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΑΣ ,ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου